L'objectiu de l'Ajuntament és donar continuïtat al carrer de Castillejos. Ara mateix, els cotxes que baixen en direcció Poblenou es topen amb la Diagonal i es veuen obligats a girar. Per això el consitori obrirà un accés que permetrà els vehicles creuar el passeig. L'inconvenient és aquest. Un desnivell considerable al cantó de mar que s'haurà de corregir. La solució que proposa l'Ajuntament és elevar el lateral de la Diagonal. Això crearà un mur que en alguns punts s'elevarà vora els dos metres i es menjarà part de la vorera. Una solució que veïns i comerciants rebutgen. MARIA TERESA SUBILS, Associació de Veïns del Fort Pienc "Nosaltres considerem que és molt perillós. Perquè tenir cotxes a dos metres d'altura, Déu nos en guard que mai hi hagués algun accident perquè automàticament tindríem un cotxe sobre la vorera." "Jo visc en un primer i m'hi quedaré enterrada, estic molt indignada." "Això quedarà un passadís que aquí quedem tancats, completament, i a una altura de metre vuitanta o dos metres, imagina't com quedaran les botigues." Per evitar el mur els veïns proposen que el trànsit travessi la Diagonal uns metres més avall, on el desnivell ja no existeix. L'obertura del carrer de Castillejos al seu pas per l'Avinguda Diagonal es farà abans no s'enderroqui l'anell viari de les Glòries. Unes obres que estan previstes per finals d'aquest 2013. Us ho ha explicat des de l'avinguda Diagonal, Guillem Martínez.

Ara mateix, els cotxes que baixen pel carrer de Castillejos en direcció Poblenou topen amb la Diagonal i es veuen obligats a girar. Per això el consitori obrirà un accés que permetrà els vehicles travessar el passeig. Ara bé, s’haurà de corregir el desnivell, més que considerable, que ara mateix hi ha entre el passeig de la Diagonal i la calçada lateral del cantó de mar. La solució que proposa l’Ajuntament és elevar aquest lateral de la Diagonal. Això crearà un mur que en alguns punts s’elevarà vora els dos metres i es menjarà part de la vorera. Una solució que l’Associació de Veïns del Fort Pienc rebutja per diversos motius.

D’una banda creuen que aïllarà les voreres, les farà més estretes i perjudicarà els comerciants. A més asseguren que pot resultar perillós perquè en cas d’accident temen que els cotxes puguin caure a la vorera. Per tot plegat, han proposat que el trànsit travessi la Diagonal fent una lleugera corba uns metres més avall on el desnivell ja no existeix.

L’Ajuntament defensa que l’actuació del carrer de Castillejos ha de permetre millorar la mobilitat a la ciutat i resoldre dèficits històrics com la connexió del Poblenou i l’Eixample. També ha d’ajudar a redistribuir el trànsit de la malla de l’Eixample com a pas previ a l’enderroc de la anella viària de les Glòries, prevista per finals d’any.