La remodelació del passeig de Gràcia començarà aquí, a tocar de la plaça de Catalunya. Les converses entre els comerciants i l'Ajuntament han fet que s'ampliï l'àrea d'actuació de les obres, que arribaran fins als Jardinets de Gràcia. En aquest punt, s'ampliarà la vorera per ocupar el carril lateral que dóna accés a un aparcament. L'entrada del pàrquing quedarà pintada a la futura vorera. I als Jardinets se substituiran aquestes rajoles per les típiques hexagonals d'inspiració gaudiniana que hi ha al tram central del passeig. La reforma del Passeig de Gràcia començarà el mes de setembre. Els treballs duraran 10 mesos i inclouran algunes demandes dels comerciants. Més canvis a les voreres. Inicialment només es preveia reparar les que separen els carrils de circulació però l'Ajuntament s'ha compromès a revisar-les totes. El projecte tindrà un pressupost de quasi sis milions euros, però el consistori el considera prioritari perquè durant anys no hi ha hagut millores. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "S'han fet coses que desmereixien el Passeig de Gràcia. No l'anem a canviar però sí que anem a donar-li més dignitat i a deixar-lo en perfecte estat." LLUÍS SANS, president Associació d'Amics del Passeig de Gràcia "Està en un estat d'abandó important. S'han remodelat molts carrers de la ciutat i en canvi en 40 anys no s'ha renovat el Passeig de Gràcia. I creiem que també tocava renovar el Passeig de Gràcia." Un altre canvi es farà a la intersecció entre la Gran Via i el passeig. Un cop acabin les reformes, la font estarà il·luminada 24 hores.

Les obres per arranjar el passeig de Gràcia començaran al setembre. Ara mateix, fins al 17 d’abril, el projecte es troba en període d’exposició pública, perquè qui vulgui hi pugui aportar les seves crítiques o demandes. Els qui ho han fet fins ara han estat els comerciants, agrupats en l’Associació d’Amics del Passeig de Gràcia. El president, Lluís Sans, s’ha mostrat molt satisfet perquè s’acceptin les seves al·legacions, sobretot la que fa que el passeig es reformi en la seva totalitat, per evitar que es creessin “tres passeigs de Gràcia”.

Amb la reforma integral del passeig, a les voreres dels Jardinets de Salvador Espriu també s’instal·laran panots dissenyats per Gaudí, hexagonals amb formes d’estrelles de mar, cargols i algues. Aquestes voreres s’ampliaran per ocupar el vial que dóna accés a l’aparcament subterrani i els carrils es pintaran a sobre del paviment hidràulic.

Aquest mateix estil de vorera s’estendrà per tot el passeig, també a les que separen els carrils centrals dels laterals. L’Ajuntament havia previst fer-les amb pedra falsa, però els comerciants han insistit que calia unificar la imatge de tot el paviment destinat als vianants.

Boques de metro modernistes

Segons ha informat l’agència Europa Press, el president dels Amics del Passeig de Gràcia es va reunir divendres amb el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, i l’arquitecte municipal en cap, Vicenç Guallart. Segons Sans, Hàbitat Urbà s’ha compromès a recuperar el disseny original de totes les boques de metro de l’estació de Passeig de Gràcia, amb els forjats de ferro de 1924 que ara mateix l’Ajuntament té guardats en un magatzem.

A la part baixa de l’avinguda, es millorarà també la il·luminació entre la Gran Via i la plaça de Catalunya. De fet, la idea és que la font que hi ha a l’encreuament entre el passeig de Gràcia i la Gran Via estigui il·luminada les 24 hores.