A la seu de la Federació del PSC de l'Eixample ja està tot a punt per a la primera volta de les primàries. Demà es podrà votar de dos quarts d'onze del matí a set de la tarda en un dels trenta punts que s'habilitaran: a totes les federacions i a alguns centres cívics i biblioteques. Els qui no siguin militants, simpatitzants o que no s'hi hagin inscrit encara per Internet, podran votar al mateix moment firmant un compromís amb els valors socialistes. Tothom qui hi participi haurà de pagar un euro. LOURDES MUÑOZ, secreària d'organització del PSC-Barcelona "L'euro té una doble funcionalitat. Primer fer pedagogia que la democràcia costa diners, i segon que la gent que participi a les primàries, com posa al document de valors vulgui l'èxit electoral del PSC i, per tant, són gent que volen fer una petita contribució simbòlica, perquè un euro és simbòlic". Des del PSC no volen fer pronòstics de participació, però confien superar els 4.200 vots de les primàries de fa tres anys entre l'exalcalde Jordi Hereu i Montserrat Tura. Demà es farà la primera volta i si cap candidat no aconsegueix imposar-se clarament als altres es farà una segona volta, el 5 d'abril. Per votar caldrà tornar a pagar un euro.

Demà dissabte se celebrarà la primera volta de les primàries del PSC. Es podrà votar de dos quarts d’onze del matí a les set de la tarda, a 30 punts de votació, entre aquests, totes les seus de les agrupacions barcelonines del partit. Hi podran participar tots els militants i simpatitzants, i tots els ciutadans que s’hagin inscrit a través d’Internet. Els qui encara no s’hagin registrat ho podran fer al mateix punt de votació després d’omplir un full de compromís amb l’ideari socialista.

Només hi haurà segona volta si cap candidat no aconsegueix un mínim d’un 40% de vots i 10 punts de marge sobre el segon candidat més votat. El resultat de la primera volta es coneixerà a dos quarts de nou del vespre, i es podrà seguir l’evolució dels resultats d’un quart de vuit fins al moment de la proclamació de resultats.