La petició d’Unitat per Barcelona perquè el ple es pronunciés en contra de la sentència del TC quedarà només en un intent. El president del Grup Municipal del PSC, Jordi Martí, ha anunciat aquest migdia que el seu grup no donarà suport a la declaració, malgrat que ell mateix ha admès que té una altra opinió. Just després d’anunciar que el grup no donarà suport a la declaració de rebuig a la sentència del TC, Jordi Martí ha fet una piulada a Twitter en què ha evidenciat discrepàncies amb la resta de regidors en aquest assumpte.

 

Per poder prosperar, una declaració institucional necessita rebre el suport de dues terceres parts del plenari, el que significa un mínim de quatre grups. Amb l’oposició del PSC i del PP, per tant, la declaració que volia entrar al ple Unitat per Barcelona no tirarà endavant, malgrat tenir el suport de CiU, ICV-EUiA i la coalició independentista.

Es dóna el cas, això no obstant, que el Ple de l’Ajuntament ja es va pronunciar al seu dia a favor de la declaració de sobirania aprovada al Parlament amb una proposició d’Unitat per Barcelona. Va ser al ple de l’1 de febrer de l’any passat. Aleshores, tractant-se d’una proposició, n’hi havia prou de tenir el suport de la majoria del plenari, cosa que va passar amb els vots favorables de CiU, ICV-EUiA i Unitat per Barcelona. El PP i el PSC, excepte Jordi Martí -que es va abstenir- van votar-hi en contra.