GALA PIN, regidora de Ciutat Vella "S'està intervenint en aquella zona des de fa temps i esperem que amb aquesta mesura augmentem el parc d'habitatge social i que puguem intervenir a la zona de Robadors per millorar la convivència i també les condicions de vida de la gent que hi viu també en uns habitatges en una situació de degradació en alguns casos bastant important."

L’ampliació es presentarà al proper consell plenari del districte de Ciutat Vella i es preveu que s’aprovi inicialment al plenari municipal del mes de gener. La mesura serviria per afegir 47 finques a les set sobre les quals el consistori ja es va reservar el dret a tempteig i retracte des de 2011.

En total, les finques de l’àmbit de l’Àrea de Conservació i Rehabilitcació de Sant Ramon i Robador són 62. D’aquestes, l’Ajuntament és propietari d’11, que suposen 125 habitatges. A més, el consistori està en procés d’expropiació de la finca del número 33 del carrer d’en Robador i és propietari de diversos pisos d’altres edificis.

El fet que l’Ajuntament es reservi el dret a tempteig i, per tant, que els propietaris estiguin obligats a informar de les ofertes que rebin, facilitarà fer un seguiment dels immobles per part de l’Administració. La mesura també cerca impulsar la rehabilitació de la zona a través de l’adquisició de finques i formant part de la comunitat de propietaris, així com donar resposta a la degradació dels habitatges de l’àrea. La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha expressat que la intenció del consistori és “millorar la convivència i també les condicions de vida de la gent que hi viu”.

16 de les finques de l’Àrea de Conservació i Rehabilitació ja estan en procés de rehabilitació o ja han estat rehabilitades, en el context del Pla dintres. D’aquestes, sis són de propietat municipal i una és la de Robador 33, en procés d’expropiació. El Pla dintres, impulsat l’any 2012, exigeix als propietaris que mantinguin els habitatges en bon estat de conservació.