El vot afirmatiu dels 21 diputats d’ERC serà clau perquè Artur Mas pugui ser investit a la primera votació. El president comptarà amb 71 vots, tres per sobre de la línia que marca la majoria absoluta. La resta de grups de la cambra catalana -PSC, PP, ICV-EUiA, C’s i la CUP- votaran en contra de la investidura.

El plenari arrencarà a dos quarts de cinc de la tarda amb una intervenció sense límit de temps de Mas, en què explicarà les línies de futur del govern de cara a la legislatura. Especialment, com pensa convocar el referèndum sobre la independència de 2014 i com aplicarà les retallades pactades amb ERC, que han de permetre l’estalvi de 1.000 milions d’euros.

Posteriorment, hi intervindran Oriol Junqueras (ERC) i Pere Navarro (PSC), que disposaran d’un temps d’intervenció de 30 minuts i podran ser replicats per Mas. El plenari continuarà demà divendres amb la intervenció d’Alícia Sánchez-Camacho (PP), Joan Herrera (ICV-EUiA), Albert Rivera (C’s) i David Fernàndez (CUP). Un cop acabin les intervencions, es procedirà a la votació que ha d’investir Mas com a president.