CiU i ERC han arribat a un acord per a l’estabilitat del pròxim govern. Mas i Junqueras s’han reunit aquest dimarts al Palau de la Generalitat per tancar el pacte, tot i que dimecres hauran d’ultimar alguns detalls en matèria econòmica. Les dues parts han acordat celebrar una consulta sobre l’autodeterminació de Catalunya el 2014. Aquesta data només es podrà prorrogar si CiU i ERC ho consideren necessari.

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha valorat l’acord a través de la xarxa social Twitter. Avança que la crisi econòmica i la consulta seran els pilars de la pròxima legislatura.

[blackbirdpie url=”

“]

El suport d’ERC dóna la clau a Mas per ser elegit president de la Generalitat. La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha convocat aquest mateix vespre la Mesa i la Junta de Portaveus de la cambra per convocar el debat d’investidura. La sessió començarà dijous a les 16.30 h amb el discurs de candidat i les primeres intervencions. Divendres a les 9 h es reprendrà el debat, en què intervindran la resta de grups parlamentaris i acabarà amb la votació.