La resolució aprovada a la Comissió de Salut insta el govern de la Generalitat a ampliar l’horari de les urgències del CAP Guineueta entre setmana, que actualment acaba a les 20 h. També demana que es garanteixi el servei en diumenges i festius.

La proposta socialista no és nova. Ja el juliol de 2012, mesos després que el CAP tanqués el servei d’urgències nocturnes, el Parlament va aprovar una resolució per demanar que es restablís l’atenció de nit a la Guineueta. L’oposició municipal també va tirar endavant una petició perquè l’Ajuntament instés el Consorci de Salut de Barcelona a reconsiderar el tancament. En un comunicat, l’alcaldable socialista, Jaume Collboni, ha considerat una “irresponsabilitat política immensa” que Xavier Trias no hagi mogut fitxa per complir la demanda de la Comissió de Qualitat de Vida.

Des que es van tancar les urgències nocturnes del CAP Guineueta, el gener de 2012, els veïns d’aquest barri, de Verdum i de Canyelles han de desplaçar-se, fora de l’horari del centre d’atenció, a les urgències de l’Hospital Vall d’Hebron, al CUAP Cotxeres de Borbó o al CUAP Horta. Des d’aleshores, s’han mobilitzat per denunciar la situació.