És una fórmula nova, però al cap i a la fi es tracta d'una mesura més per pal·liar els efectes de la crisi. Destinat a menors de 16 anys, es tracta d'un ajut de 100 euros mensuals per infant, amb un màxim de 1.200 euros l'any, que pretén arribar a cobrir 7.500 casos durant aquest 2015 per garantir l'alimentació, la higiene i el material escolar dels més petits. La prestació es farà efectiva a través de la Targeta Barcelona Solidària, una targeta moneder que permetrà a les famílies obtenir els productes bàsics. Els primers beneficiaris de la mesura seran els més de 6 mil infants que actualment reben una beca menjador, i que tenen una situació de vulnerabilitat acreditada. MAITE FANDOS, tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida "Tot i així deixem oberts mil i pico ajuts més pels 0-3 que és cert que no estan dins de les beques, i d'altres que puguin sortir." La mesura és fruit del pacte de pressupostos amb el PSC, i precisament aquest matí també n'ha parlat l'alcaldable socialista Jaume Collboni, que s'ha felicitat de la mesura, i la fórmula amb què s'aplicarà. Però Collboni ha matisat que el concepte que hi ha darrere d'aquest ajut per part dels socialistes no és el mateix que el del govern municipal. JAUME COLLBONI, president de la Federació de Barcelona del PSC "És la gran diferència entre la dreta i l'esquerra, nosaltres demanem que es reconeguin drets, i ells reparteixen xecs." Els ajuts es podran tramitar durant el mes de març en 10 centres de serveis socials que s'habilitaran exclusivament per a això. L'ajut es començarà a atorgar un cop s'hagin estudiat totes les demandes, però tindrà efecte retroactiu des de l'1 de gener.

El govern municipal posa en marxa un nou ajut amb una nova fórmula: atorgar 100 euros mensuals a les famílies en situació de pobresa amb l’objectiu de garantir l’alimentació, la higiene i el material escolar dels més petits. L’ajut s’atorgarà per a cada infant, de manera que si una família que ho necessita té més d’un fill, rebrà més d’un ajut. A més, es cobrarà de forma retroactiva, és a dir, des de l’1 de gener.

El pressupost destinat a aquesta mesura és de 9,2 milions d’euros que hauran de cobrir 7.500 casos previstos, però serà ampliable a tots els casos que siguin necessaris, tal com ha explicat la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos.

Aquesta nova ajuda ja la va anunciar Jaume Collboni el desembre passat perquè forma part del pla social que van acordar el PSC i el govern de Trias a canvi de l’abstenció dels socialistes als pressupostos municipals.

Detectats 6.398 beneficiaris de l’ajut

Els primers beneficiaris de la mesura seran els més de 6.398 infants que actualment reben una beca menjador, i que tenen una situació de vulnerabilitat acreditada. La resta d’ajuts que queden per adjudicar, més d’un miler, són per cobrir les sol·licituds dels nous casos que puguin sorgir amb prioritat pels infants de 0 a 3 anys.

El requisits per poder beneficiar-se’n és que la unitat familiar tingui uns ingressos menors de 11.950 euros, estar empadronat a Barcelona i tenir un informe de Serveis Socials.

Durant el mes de març s’habilitaran espais específics a 10 centres de Serveis Socials on les famílies interessades podran tramitar la sol·licitud per rebre l’ajut durant el mes de març. Un cop fet el tràmit rebran la targeta moneder de Barcelona Solidària, que els permetrà fer efectiu el cobrament.