XAVIER TRIAS alcalde de Barcelona “Ja havia rebut un correu en què em deien que farien això. Estava esperant una cosa diferent, perquè em van dir que amb un micròfon farien alguna cosa que no va passar. O sigui que no vaig fer una cara de sorpresa, és una cara que em sap greu que aquest tribunal, absolutament independent, dóna un premi a una gent que ha fet un documental que ells mateixos expliquen que és partidista i amb intencions polítiques. Nosaltres com a Ajuntament no som ningú per tallar la llibertat d'expressió i no som ningú per dir que aquest premi no s’ha de donar a qui el vulgui donar el tribunal. Per tant, aquesta és una decisió que prenen, que no m’agrada gens, i no m’agrada pel cos de la Guàrdia Urbana, a més. Ningú no explica que hi ha una persona tetraplègica per culpa d’aquesta acció, molt greu, una acció violenta. D’aixo ningú no en parla. Jo tinc respecte absolut amb tothom, hi poso paciència i crec que hi ha gent que no se sap comportar, i també entenc que el que volien era crear aquesta situació. Quan ets alcalde a les verdes i a les madures."

Segons l’alcalde, al correu que va rebre l’avisaven que els realitzadors del documental ‘Ciutat morta’, Xavier Artigas i Xapo Ortega, esquivarien rebre el premi. De fet, Trias afirma que s’esperava algun discurs amb un micròfon, segons l’havien informat.

L’alcalde ha aprofitat per manifestar el desacord amb la decisió del tribunal del concurs de premiar el documental perquè afirma “ells mateixos expliquen que és partidista i amb intencions polítiques”. En aquesta línia, ha reivindicat que al documental no es parla “d’una persona tetraplègica per culpa d’aquesta acció molt violenta”, i, que, per tant, no comparteix la decisió del tribunal. Trias ha esclarit que des de l’Ajuntament no són ningú per tallar la llibertat d’expressió ni decidir a qui s’ha de donar el premi, que han de tenir paciència i respectar tothom ja que l’alcalde està “a les verdes i a les madures.”