ARTUR MAS, president de la Generalitat "El que va explicar no té res a veure ni amb CDC, ni amb CiU, ni amb el govern, ni amb mi." "Puc defensar amb la cara ben alta l'actuació del govern. El que he fet per salvar empreses, per relocalitzar empreses amençades de deslocalització, ho he fet, ho faig i ho seguiré fent sempre que calgui, i si en algun moment això és objecte de crítica, assumiré la crítica."

“El que va explicar no té res a veure ni amb CDC, ni amb CiU, ni amb el govern, ni amb mi.” Així ha desvinculat Artur Mas el cas Pujol de Convergència, dels governs anteriors i d’ell mateix. Diu que és un assumpte personal de l’expresident tot i que amb conseqüències polítiques. Ho ha dit en una compareixença històrica, perquè mai abans un president de la Generalitat en actiu no havia anat a una comissió d’investigació del Parlament.

Artur Mas ha assegurat que es va assabentar de la fortuna de l’expresident a l’estranger el mateix dia de la confessió, el 25 de juliol passat. I ha afirmat que ni ell ni la seva dona mai no han tingut un compte bancari fora de Catalunya. La majoria de grups han criticat la posició del president envers el cas Pujol i han qüestionat que no tingués constància de la fortuna dels Pujol a l’estranger. Mas també ha parlat de la seva participació en deslocalitzacions industrials, tal com apareix en el sumari del cas de les ITV, pel qual està imputat Oriol Pujol. El president ha justificat la necessitat d’actuar des del govern per així evitar la fugida d’aquestes empreses a altres països.