JOAN PUIGDOLLERS, regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans: "Què han après d'aquell incident?" "La meva tesi és el que hem après és que el tipus d'atraccions que has de posar en funcionament ha de ser atraccions que han d'estar dissenyades per a allò que poses en marxa i no per a altres coses. El tipus d'atracció que es va posar al Tibidabo era una atracció dissenyada per anar sobre un mòbil, un camió i el Parc d'Atraccions del Tibidabo va decidir en aquell moment fer-lo fix. Personalment crec que és la lliçó que s'ha de prendre." "Han canviat protocols de seguretat arran de l'accident?" "Hem incrementat els controls. No hem canviat, si no que hem incrementat." "Quin balanç fa del final del judici?" "S'ha aconseguit un acord. Les famílies, dins del que és possible, han sigut compensades per l'accident que va produir aquest tema. Lògicament val més un bon acord que un judici."

Puigdollers ha assegurat que després que El Pèndol caigués al Parc d’Atraccions del Tibidabo, cosa que va causar la mort d’una jove i va ferir tres menors, han après una lliçó. “El que hem après és que el tipus d’atraccions que has de posar en funcionament han de ser atraccions que han d’estar dissenyades per a allò que poses en marxa, i no per a altres coses.” Ha explicat que el parc va posar en marxa una atracció modificant el sistema d’ancoratge: “El tipus d’atracció que es va posar al Tibidabo era una atracció dissenyada per anar sobre un mòbil, un camió, i el Parc d’Atraccions del Tibidabo va decidir en aquell moment fer-lo fix”. Segons ell, després d’aquest accident els controls de seguretat “s’han incrementat”.

També s’ha referit a l’acord a què han arribat les parts implicades -per evitar anar a judici-. Puigdollers considera que “les famílies, dins del que és possible, han sigut compensades per l’accident que va produir aquest tema. Lògicament val més un bon acord que un judici”.

El Parc d’Atraccions del Tibidabo iniciarà temporada el 28 de febrer. S’obrirà amb “novetats” importants, tot i que Puigdollers no les ha avançat.