El papa Francesc ha enviat una carta a l’alcaldessa, Ada Colau, en què li agraeix la participació en la cimera d’alcaldes sobre refugiats que es va fer el 9 i 10 de desembre al Vaticà. En l’escrit, el pontífex reconeix la tasca de Colau amb els refugiats i la idea impulsada per Barcelona de crear una xarxa de ciutats refugi. També li demana que resi per ell i, si no ho fa, que li enviï “bones vibracions” (“buena onda” en castellà). L’alcaldessa ha respost amb un tuit en què li envia respecte i “buena onda”.

La cimera d’alcaldes s’havia de tancar aquest dissabte amb una audiència del papa que finalment no es va produir. Des del Vaticà, l’alcaldessa va demanar més protagonisme de les ciutats en l’acollida de refugiats, i va endur-se nous aliats per a la xarxa de ciutats refugi que ha impulsat Barcelona. “M’agrada el suggeriment de crear una xarxa d’alcaldes”, diu el papa en la carta, en què explica que ha seguit de prop les dues jornades de la cimera.

En l’escrit, el pontífex expressa “admiració i gratitud” pel que Colau fa “amb intel·ligència i coratge en favor de les nostres germanes i germans refugiats”. En un darrer paràgraf, Francesc demana a l’alcaldessa que “no s’oblidi de resar per mi o, si no resa, per favor enviï’m bones vibracions”. En un tuit, Colau ha agraït la invitació del pontífex i la defensa dels drets humans en donar suport a la xarxa de ciutats refugi. “Rebi totes les meves bones vibracions i respecte”, conclou Colau.