Aquesta imatge demostra que el movment del 15-M està més viu que mai. Com passa en aquestes ocasions, les xifres d'assistents ballen. Des del Departament d'Interior parlen de 50.000 assistents, però els organitzadors ho han multiplicat per 5 i parlen de més de 250.000 persones que han sortit al carrer per mostrar el seu rebuig a la situació econòmica i política. La pròpia organització s'ha encarregat que la marxa fos pacífica. Tant a la capçalera com als extrems de la protesta, s'hi han col·locat voluntaris, amb armilles refrectants que clamaven contra les actituds violentes. S'hi han vist tot tipus de pancartes, la majoria contra la corrupció política i d'altres demanant una vaga general. Una de les consignes més repetides aquesta tarda, com també les que demanaven la dimissió del conseller d'Interior, Felip Puig. Els mitjans de comunicació també han rebut crítiques. Un cop la marxa ha arribat al Pla de Palau, s'hi ha viscut algun moment de tensió quan els manifestants han acorralat un grup de policies de paisà. La marxa, que ha estat festiva, ha acabat davant de la delegació del govern. Aquí s'hi ha llegit un manifest on es convoca el proper diumenge 26 de juny una assembla de barris a la plaça de Catalunya. Un cop acabada la marxa alguns del manifestants han intentat entrar al Parc de la Ciutadella. Durant uns moments els Mossos d'Esquadra han tancat les portes del parc i els mateixos manifestants s'han encarregat d'evitar amb un cordó humà que es produïssin aldarulls. A dos quarts de cinc els manifestants provinents dels barris del Besòs han arribat a la plaça de les Glòries. Han vingut caminant des de punts com Ciutat Meridiana o el Bon Pastor per unir-se a la convocatòria. Al llarg de la Gran Via han anat sumant esforços amb les assemblees d'altres barris.... També des de l'altra punta de la ciutat, manifestants provinents de localitats com l'Hospitalet, Cornellà o Martorell han anat avançant fins a confluir a la plaça de Catalunya, per expressar-hi un sentiment comú. Un cop a Catalunya les consignes contra l'actual sistema polític i econòmic s'han succeït, a l'espera que la plaça d'Urquinaona, completament plena, anés deixant pas als manifestants que encara no s'havien mogut. Dues hores després la cua seguia amb centenars de persones esperant per avançar, com els de l'Eixample. Confien que l'espera i la llarga caminada serveixi perquè el seu missatge sigui escoltat.

El Departament d’Interior calcula que unes 20.000 persones han format part de la mobilització a les 18.30 h. Des de l’organització de la marxa, asseguren que unes 260.000 persones s’han sumat a la manifestació una hora després de l’inici. Aquesta dada l’han estimat basant-se en les fotografies aèries de la mobilització. L’Ajuntament de Barcelona ha comptat 75.000 “indignats”.

La manifestació convocada pel moviment 15-M ha començat més tard de l’hora prevista, les 17 h, perquè els qui ja havien arribat al punt de sortida han esperat que s’afegissin les assemblees de barris. A Pla de Palau, s’ha llegit un manifest en què es convoca una assemblea de barris el pròxim diumenge.

La mobilització ha estat pacífica i amb un ambient festiu. L’únic moment de tensió s’ha viscut quan un grup de manifestants ha sospitat que dos homes eren mossos d’esquadra de paisà. Membres de la organització han intervingut per mantenir la calma.

El lema de la protesta “El carrer és nostre, no pagarem la crisi” reclama un nou model polític, econòmic i social. També s’han sentit crides reclamant la dimissió del conseller d’Interior, Felip Puig, i també del president de la Generalitat, Artur Mas.

Alguns manifestants han arribat a les portes del Parc de la Ciutadella. Allà ja els esperava un cordó policial.