Tot i que les queixes ateses per la síndica el 2016 són inferiors a les d’un any abans, qüestions com el turisme o l’habitatge n’han generat més que al 2015. Per això, Alberto Fernández Díaz (PP) creu que l’informe “demostra que el govern ha agreujat els problemes de ciutat i no ha solucionat res”, mentre que Jordi Martí (Grup Demòcrata) ha lamentat que el turisme “no només continua generant queixes, sinó que aquestes augmenten”. Amb tot, Gerardo Pisarello ha afirmat que “és cert que l’informe mostra coses que s’han de millorar, però en diu moltes d’altres que s’estan fent bé”.

De les 128 queixes sobre turisme, un dels aspectes més conflictius del 2016 va ser la campanya endegada per l’Ajuntament perquè els veïns denunciessin pisos turístics il·legals. En aquest sentit, Alfred Bosch (ERC) ha demanat al govern municipal “més elegància i delicadesa” quan demani la col·laboració ciutadana i Marilén Barceló (Cs) li ha exigit que “no eludeixi responsabilitats quan la campanya ha produït nerviosisme”. Per la seva banda, Josep Garganté (CUP) ha apuntat que “amb més i més policia no es combat la pobresa”, en relació amb la petició de la síndica d’augmentar el número d’agents de la Guàrdia Urbana, i ha titllat d’“institució de cartró pedra amb poques competències” la sindicatura.

La síndica demana mesures contra la contaminació

Durant l’exposició de l’informe del 2016 al plenari, Maria Assumpció Vilà també ha reclamat polítiques per “afrontar de forma decidida la cronificació dels problemes mediambientals”. Per això ha instat el govern a posar recursos i a mostrar “coratge i consens malgrat les resistències inicials”. Vilà, a més, ha demanat que es doti la Sindicatura “de recursos adequats per implicar-se millor en la seva tasca”; una petició que ja va fer el setembre passat, quan va renovar el càrrec.

Comparteix a: