Tot plegat ha començat al carrer de Vila i Vilà, a la cantonada amb el carrer de Lafont, on el detingut ha robat un camió de bombones de butà que tenia les claus posades i les proteccions de bombones obertes perquè estava en ple repartiment. Una patrulla de dos agents en moto de la Guàrdia Urbana l’ha vist passar a força velocitat per l’avinguda del Paral·lel. A la plaça de les Drassanes, coneguda com de la Carbonera, la policia l’ha cridat perquè s’aturés i ha fet cas omís. En aquest punt el camió ha perdut tota una gàbia de 14 bombones de butà.

El fugitiu ha continuat per una via de servei del lateral del Moll de la Fusta. A la plaça de Pau Vila, ha perdut més càrrega i la Urbana ha disparat un tret a una roda per intentar aturar-lo. En aquest punt, s’han incorporat a la persecució una patrulla ARRO dels Mossos d’Esquadra, que estava treballant a la zona. L’home ha pogut seguir circulant fins al carrer del Doctor Aiguader, on ha entrat contra direcció a la sortida 22 de la ronda del Litoral. Allà ha xocat amb tres vehicles i els Mossos han disparat sis trets, un dels quals al motor, que ha aconseguit que parés. L’home ha baixat del camió i tres agents l’han reduït i l’han detingut.

camió de butà a la Ronda Litoral

Pel camí, de menys de tres quilòmetres i 10 minuts de durada, el detingut ha ferit lleument tres persones. Dos vianants, per l’impacte d’una de les bombones, i un agent de la Guàrdia Urbana. Durant tot el recorregut, han caigut del camió 90 bombones de butà. El SEM ha traslladat una dona de 27 anys ferida lleu al CAP Pere Camps. La circulació a la ronda ha quedat normalitzada completament poc abans de les tres de la tarda.

Sense indicis de terrorisme

El detingut és un home de 32 anys amb passaport amb nacionalitat sueca. La hipòtesi més fiable, segons ha explicat el comissari de la Regió Policial Metropolitana, Joan Carles Molinero, és que faci pocs dies o fins i tot hores de la seva arribada a Barcelona. El responsable policial ha explicat que, tot i que els Mossos investiguen “totes les hipòtesis possibles”, no hi ha indicis que es tracti d’una acció terrorista. També ha desmentit aquest supòsit el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, en un tuit.

Segons el relat dels agents que han participat en la persecució i que han explicat els responsables dels Mossos i la Guàrdia Urbana, el detingut conduïa “obsessivament cap endavant”, sense esquivar cap dels vehicles, vianants o obstacles que es trobava per davant, però sense voluntat d’atropellar persones o estavellar-se contra un edifici. L’alcaldessa, Ada Colau, ha felicitat els dos cossos per la tasca d’aquest matí a través de Twitter.

“Anava rient, com un boig” 
La Priscilla anava cap a l’aparcament de casa, al carrer del Doctor d’Aiguader, quan ha vist la policia perseguint un camió de butà que circulava a gran velocitat. “Se li anaven caient les bombones de butà” explica aquesta testimoni que també ha vist com el camió ha topat amb el lateral d’un vehicle tot i que el conductor n’ha sortit il·lès. La Priscilla ha vist com el conductor del camió s’ha posat a circular en direcció contrària. “Anava rient, semblava un boig”, afirma i afegeix que tenia una conducció erràtica, “fent cops de volant”. La “sort”, ha dit, és que no passaven gaires cotxes, “només un taxi i dos o tres vehicles més”.