ORIOL LLADÓ, alcalde accidental de Badalona "Estem parlant d'un calendari que estava publicat des de feia més de sis mesos. Per què aquesta resolució arriba hores abans sense que ens puguem defensar ni aportar la documentació que ens requerien? Perquè, de fet, l'absurd és que ho estem fent avui quan el dia 12 d'octubre ja ha passat. Això passa a poques hores i entenem que queda afectat el nostre dret a defensa."

“Arriba hores abans sense que ens puguem defensar ni aportar la documentació que ens requerien”, ha manifestat l’alcalde accidental de la ciutat, Oriol Lladó, que ha titllat d’”absurd” que ho estiguin fent l’endemà, quan la jornada “ja ha passat”.

En la declaració davant el jutge, el govern badaloní ha alegat que el calendari festiu estava publicat des de feia sis mesos, després de negociar-se amb el sindicat dels treballadors del consistori. Al mes de maig es va fer saber als funcionaris que el 12-O seria dia festiu “opcional” i que, si ho desitjaven, podien intercanviar la jornada festiva amb el 9 de desembre, per tal d’aprofitar el pont de la Immaculada.  A través de la seva advocada, l’executiu ha defensat que no hi ha cap norma que obligui a fer festa i ha remarcat la necessitat de respectar la “llibertat ideològica” de cadascú. A l’altra banda del tribunal, l’advocat de l’Estat ha considerat que l’acció dels sis regidors que aquest dimecres van obrir les portes “comprometia” els treballadors i els suposava un “perjudici irreparable”.

L’episodi ha deixat encara un altre procediment judicial. El Jutjat d’Instrucció número 5 de Badalona ha obert una causa penal per un presumpte delicte de desobediència arran d’una denúncia del PP de Badalona. La fiscalia ha anunciat que si no ho hagués denunciat el partit presidit per Xavier García Albiol, hauria obert diligències. Per tant, s’han afegit a la causa oberta. El govern, però, es manté ferm amb la seva postura. “Tenim dret a exercir amb normalitat el deure de representació política”, ha assegurat Lladó.