Els "indignats" que resisteixen a la plaça de Catalunya donen per trencada la negociació amb l'Ajuntament. Fins a aquest mateix migdia s'han mantingut les converses amb els mediadors de la Guàrdia Urbana. Alguns, fins i tot, han desmuntat algunes comissions com a senyal de bona voluntat. Però les divergències dins del col·lectiu són cada cop més evidents, i molts dels que hi queden es neguen a marxar. La moneda de canvi de la negociació ha estat un mòdul prefabricat. El moviment el reclama per instal·lar un punt d'informació permanent a la plaça. Però segons diversos testimonis, quan la Guàrdia Urbana l'hi ha portat, els acampats l'han rebutjat. Tot plegat fa pensar que el desallotjament, ara ja forçós, podria produir-se en les properes hores. De fet, el govern municipal alerta que ja ha signat un decret d'alcadia que ordena que els acampats surtin, i també que ha mantingut contactes amb el Departament d'Interior de la Generalitat per preparar l'operatiu.

A primera hora del matí han començat les tasques de neteja i alguns membres han recollit articles de l’acampada que han dipositat en un camió de BCNeta. També s’han desmuntat algunes de les comissions encara establertes a la plaça de Catalunya. Els “indignats” ho han definit com un “acte de bona voluntat” després del pacte acordat ahir amb un intendent de la Guàrdia Urbana de l’Eixample.

Resistències d’uns i ultimàtums dels altres

Segons s’havia acordat, els “indignats” començarien a retirar les tendes i a netejar la plaça a canvi d’instal·lar-hi un punt fix d’informació. Tot i això, un grup d’acampats ha increpat aquells que han començat a retirar algunes de les seves pertinences.

Vista la diferència de posicionament entre els membres de l’acampada, l’intendent de la Guàrdia Urbana i els mediadors han continuat amb les negociacions per aixecar el campament.

L’arribada del mòdul provisional

La moneda de canvi del desmantellament era un punt fix d’informació a la plaça, pel qual l’Ajuntament facilita un mòdul prefabricat de vuit metres quadrats dotat fins i tot de subministrament elèctric. Algunes de les comissions el consideren insuficient, perquè diuen que en aquest espai no hi podran treballar unes 40 persones amb una desena d’ordinadors.

Quan el mòdul ha arribat a la plaça, a primera hora de la tarda, alguns dels acampats han impedit que s’hi instal·lés. Argumenten que l’acord no els havia estat comunicat correctament i que, per acceptar la substitució de les carpes per aquest mòdul necessiten que tothom s’hi mostri d’acord en assemblea.

Ordre de desallotjament

A partir d’aquí, les negociacions s’han trencat i l’Ajuntament ja ha publicat un decret per ordenar el desallotjament de la plaça. La negativa d’avui d’aixecar la infraestructura podria acabar desencadenant el desallotjament, ara ja per la via policial. De fet, el conseller d’Interior ha reconegut que ja s’han mantingut contactes per preparar l’operatiu.

Segons la Guàrdia Urbana, el termini per marxar de la plaça de Catalunya acaba aquesta mitjanit. A partir d’aquí, el desallotjament es podria fer en qualsevol moment.