FERRAN PEDRET, militant del PSC "La gent a les urnes ens està demanant una política més autèntica, més política, sobretot que hi hagi més coherència entre allò que el partit pensa i sobretot entre el que diu i el que es fa."

Als impulsors del Manifest per un Nou Socialisme Català els preocupa que no hi hagi una definició prou clara de projecte i de discurs, i creuen que en el futur cal fer un gir a l’esquerra.

El socialisme català està en un moment de transició. Després de la derrota en les eleccions autonòmiques i els mals resultats en les municipals, el PSC s’enfronta a una redefinició del seu projecte. I aquí serà clau el Congrés Nacional que tindrà lloc del 28 al 30 d’octubre, en què com a mínim s’escollirà la nova direcció del partit.

Ja fa mesos que s’hi està treballant, també des de la base, de la qual han sorgit diverses plataformes de debat com Més PSC, Congrés des de Baix o 15-M Socialista. També des de Barcelona, la xarxa de militants que va donar suport a Montserrat Tura com a candidata a les primàries s’ha convertit recentment en el col·lectiu Per Sumar Canviar.