"Yo cojo ciruelas, cerezas también, pero sólo cuando están maduros." Tot i que pot semblar una imatge insòlita, es produeix més del que es pot imaginar. Són molts els qui han trobat afició a collir fruita dels arbres dels carrers i parcs de la ciutat. Com en aquest cas, amb fins i tot, un utensili i un suport per agafar millor les cireres... I si no, sempre queden les formes més rudimentàries.... "Per a la gent que ens agrada la natura és molt maco això." Tot i així, hi ha qui no ho veu amb tant bons ulls... IRENE "Suben a las ramas y con palos las tiran para cogerlas. Y eso es una vergüenza." Els carrers de Barcelona tenen 160.000 arbres, dels quals una part, petita, són fruiters. Ja fa temps que formen part del paisatge de la ciutat. I segons l'espècie, en pot sortir fruita dolça i prou bona. XAVIER FÀBREGAS, professor Escola Agricultura Barcelona "A la ciutat els podem trobar en dos orígens. Els que eren en antigues zones agrícoles, on queden residus d'aquests arbres fruiters que són per producció de fruita, o després en jardineria s'han utilitzat molt per la seva floració. No els hem d'esporgar moltíssim. En canvi, en agricultura, molt més, i en els tractaments fitosanitaris es fan els de la ciutat." El clima mediterrani propicia que formin part del nostre paisatge i això n'explica la varietat. Perers, codonyers, caquiers o pruners. L'objectiu no és la qualitat del fruit, sinó l'aspecte ornamental. I de fet, són dels arbres amb una floració més espectacular a la primavera.