Fins a la setmana passada, Albert Folia era al capdavant de la fundació que gestiona l'Hospital de Sant Pau. Segons ell, era un càrrec merament representatiu. És a dir, que no sabia res de la comptabilitat del centre. RAFAEL ENTRENA, advocat d'Albert Folia "Aquestes suposades irregularitats, com que no sabia res de la gestió, no n'estava al dia. Això sí, tots els pagaments estan justificats." Una versió que no es creu l'Associació Professional d'Infermeria, una de les entitats que va presentar la denúncia. Diuen que és impossible que Folia i la resta de directius no estiguessin al corrent dels problemes que hi havia en la comptabilitat. Un forat que segons la investigació pot pujar a més de 18 milions d'euros. ÀNGELS SABATÉ, presidenta de l'Associació Professional d'Infermeria "Aquests patrons de l'hospital són els que signen i donen el vistiplau de tota l'activitat que realitzen a la fundació de gestió. Per tant haurien de saber què és el que passava a la institució perquè ells signen les factures" Més enllà dels patrons, la comptabilitat del dia a dia era en mans de l'exdirector gerent de l'hospital. La Generalitat el va fer fora després de detectar algunes irregularitats en els números de l'entitat. Per això, el més probable, segons fonts jurídiques, és que se'l citi a declarar en els propers dies. Avui l'interrogatori s'ha centrat en dos temes: si es van pagar sobresous i si es van fer contractes ficticis per desviar diners. Per esclarir tot això, el jutge demanarà més documentació a Sant Pau. A part d'Albert Folia, avui també ha declarat Josep Lluís Alay, l'altre directiu imputat. Alay és l'administrador de la fundació que gestiona l'hospital. Diu que no sap res de les irregularitats perquè fa menys d'un mes que ocupa aquest càrrec. Bàsicament, perquè és rotatori. Se'l van alternant la Generalitat, l'Ajuntament i l'Església catòlica, les tres entitats que són al capdavant del centre.

El president de la Fundació de l’Hospital de Sant Pau, Albert Folia, i també l’administrador encarregat de la gestió el centre, estan acusats de malversació de fons públics i apropiació indeguda, entre d’altres. La denúncia, la va posar  fa uns dies una treballadora de l’hospital i després s’hi va sumar l’Associació Professional d’Infermeria perquè sospiten que hi ha hagut pagaments irregulars a directius i exdirectius de Sant Pau.

El titular del Jutjat d’Instrucció Número 22 de Barcelona els ha cridat a declarar qualitat d’imputats perquè ha trobat indicis de l’existència de suposats contractes irregulars i pagaments sospitosos als patrons de la institució sanitària durant els darrers anys, pràctiques que poden haver estat constitutives de delicte.