Vaga neteja Barcelona 1981
FOTO: Arxiu Fotogràfic de Barcelona. Vaga del servei de neteja, 1981.

La darrera vaga dels serveis de neteja va ser l’any 1982, ara fa 40 anys. En aquella ocasió, l’aturada també es va convocar per la falta d’entesa entre els treballadors i una de les empreses concessionàries. Curiosament, l’Ajuntament de Barcelona va fer una sèrie de recomanacions a la ciutadania, ben similars a les que el consistori proposa actualment. Tot, per evitar que es repetís la imatge de brutícia i muntanyes de brossa repartides per la ciutat, que Barcelona va patir arran de la vaga de neteja de l’empresa FOCSA del febrer de l’any 1981.

Recomanacions similars a les actuals

A través d’un gràfic que ‘La Vanguardia’ va publicar el 30 de març del 1982, el govern municipal demanava la col·laboració dels usuaris per tal de “fer de Barcelona una ciutat més agradable per viure-hi, tot i les situacions difícils”.

Entre les recomanacions, es feia una crida a reduir al màxim la quantitat de residus, guardar a casa aquells residus que no es fessin malbé o fer servir correctament els contenidors, sol·licituds gairebé calcades de les que ha anunciat aquest dijous el govern municipal.