Luz Guilarte Ciutadans

El Grup Municipal de Ciutadans ha presentat un paquet de mesures valorades en 150 M € per incloure al pressupost de l’Ajuntament de Barcelona per al 2021. La formació les ha batejat com a “línies taronges” per reorientar els ingressos i les despeses “no prioritàries”. La líder municipal de Cs, Luz Guilarte, ha dit que si el govern municipal ha trobat recursos per a les obres del tramvia, pot trobar-ne per a les seves demandes.

“És moment de rescatar persones i no aixecar pols i voreres amb projectes electoralistes que perjudiquen la mobilitat”, ha sentenciat Guilarte. En les al·legacions presentades, Ciutadans reclama una rebaixa fiscal que inclou una reducció de l’IBI, bonificacions a l’impost d’activitats econòmiques, el 50 % de la taxa de residus a sectors afectats per la pandèmia, així com també el rebut de l’aigua i exonerar l’import de la taxa de terrasses durant el 2021 (el govern planteja una reducció del 75 %).

A més, Ciutadans ha plantejat incrementar en 12 M € el fons d’emergència social, una partida de 30 M € en ajudes a sectors econòmics afectats per la pandèmia, 10 M € per fomentar l’ocupació i 10 M € en ajudes a la rehabilitació (i simplificar la burocràcia). La formació taronja també proposa preparar una campanya per reactivar el turisme valorada en 4 M €.

El govern municipal preveu portar a aprovació definitiva el pressupost del 2021 al ple del 23 de desembre. En l’aprovació inicial en comissió, tota l’oposició es va abstenir per negociar els comptes.