A la Comissió de Presidència de la setmana passada, tota l’oposició va fer reserva de vot fins al ple d’aquest divendres amb intervencions molt crítiques a la nova funerària. En aquell debat, en què ERC ja va demanar retirar el punt de l’ordre del dia, Eloi Badia va insistir que la creació de la funerària pública es votaria al plenari fos com fos. A l’entrevista de betevé, en canvi, ha obert la porta a posposar el debat si aquest dijous no acaba recollint els suports necessaris.

“Estem intentant tancar avui si ho tenim prou madur per poder-ho votar demà o la possibilitat d’esperar un mes més per apuntalar més el projecte”, ha dit Badia, que, tot i això, ha afegit que no creu que perilli tenir en un futur una funerària pública. El regidor de Presidència ha explicat que el govern està valorant les propostes que han fet a l’expedient el grup Demòcrata, Cs, ERC i la CUP.

En un comunicat, ERC ha anunciat aquest dijous que votarà en contra de la nova funerària perquè asseguren que el govern “no ha escoltat” la proposta de comprar una part de les accions de Mémora a Serveis Funeraris de Barcelona. El grup Demòcrata i el PP ja van anunciar aquest dimecres que el seu vot en aquest punt no seria en cap cas favorable. La CUP no preveu anunciar el vot fins al plenari i Cs està pendent de reunions internes. El Ple ha de votar també la venda del 15 % de les accions que l’Ajuntament té a Serveis Funeraris, pas necessari per crear la nova empresa pública.

Escolteu-ho aquí: