ERC demana al govern que es plantegi comprar Mémora en lloc de crear una funerària

Actualment, Mémora és propietària del 85 % de Serveis Funeraris de Barcelona, mentre que l’Ajuntament té el 15 % restant

El president del Grup Municipal d'ERC, Alfred Bosch, ha demanat al govern municipal que "s'assegui a negociar" amb la propietat de Mémora per adquirir més accions de Serveis Funeraris de Barcelona, abans de continuar amb la creació de la funerària pública. Bosch ha assegurat que amb el control de l'empresa funerària principal a Barcelona es tindrà una incidència més gran en la rebaixa dels preus del mercat.

Segons ha dit Bosch, el grup inversor propietari de Mémora ha posat la societat a la venda per 300 milions d'euros. Inicialment la venda inclou tot el grup Mémora a nivell estatal, però ERC contempla que l'Ajuntament pugui fer-se amb un 36 % de Serveis Funeraris de Barcelona (ara a mans de Mémora en un 85 %); com que ja en controla un 15 %, es convertiria en l'accionista majoritari de l'empresa funerària dominant a la ciutat (amb una participació total del 51 %).

Per això, Bosch ha instat l'executiu a "asseure's a negociar" amb Mémora i "plantejar-se el retorn de Serveis Funeraris" a mans públiques, en comptes de crear una funerària municipal des de zero, tal com té previst el govern. En aquest sentit, Alfred Bosch ha demanat "coratge" per rebaixar el cost dels enterraments per a les famílies: "Aquest és el moment per anar-hi del tot i no amb una funerària petita que no podrà incidir en els preus", ha sentenciat.