Aquest document, dirigit al metge, expressa les instruccions a tenir en compte quan una persona major d’edat es trobi en una situació en què no pot expressar-les personalment. Ara, s’ha de formalitzar a través de notari o davant de tres testimonis. La intenció municipal és formar els treballadors municipals sobre aquest document i facilitar el tràmits per incriure’l a les OAC. Per fer-ho, però, cal que la llei catalana que ho reguli ofereixi la possibilitat de signar el document davant d’un funcionari públic.

La declaració també demana intercedir perquè es garanteixi l’assistència dels serveis de pal·liatius domiciliaris les 24 hores del dia tota la setmana i reforçar i millorar aquest servei. L’Ajuntament també es compromet a participar en l’estudi d’un observatori sobre la qualitat de la mort.

Cal destacar que, a diferència del que passa normalment amb les declaracions institucionals, aquesta no estarà signada pels portaveus de cada grup que hi està a favor, sinó que les signatures seran nominals. El grup Demòcrata ho ha demanat per donar llibertat de vot als seus regidors.