Per Janet Sanz, les obres del túnel van començar en el mandat anterior amb “massa dubtes”. “Ja en aquell moment hi havia alertes de la complexitat de l’obra”, ha dit Sanz, unes paraules que recorden l’acusació que el regidor Daniel Mòdol (PSC) va fer en l’últim ple al govern de Trias. Després de les crítiques que la majoria de l’oposició va fer aquest dilluns a la gestió que el govern de Colau ha fet d’aquestes obres, Sanz ha evitat l’autocrítica i ha dit que quan BIMSA va detectar retards es va encarregar una auditoria i que el seguiment dels treballs s’ha fet amb transparència i participació.

La tinenta d’alcalde ha lamentat el “tacticisme polític” que alguns grups de l’oposició van fer a la Comissió d’Urbanisme extraordinària d’aquest dilluns, en què tots els partits menys la CUP van votar en contra de rescindir el contracte a Glòries. Sanz ha recordat que, en canvi, el representant del PP al Consell d’Administració de BIMSA va optar per l’abstenció, i ha revelat que el d’ERC hi va votar en contra “per imperatiu de partit”.

La responsable d’Urbanisme ha admès que el trencament amb les empreses constructores del túnel “segurament entrarà en un procés judicial”, però ho ha vinculat a com s’acabi acordant la rescissió del contracte. Sanz també ha dit que no descarten cap possibilitat dins del marc jurídic administratiu per evitar que les mateixes empreses puguin optar al nou concurs per continuar les obres del túnel.

Després que les entitats veïnals hagin insistit que el nou projecte allargui en una sola fase el túnel fins a la rambla del Poblenou, Sanz ha dit que cal anar “pas a pas” i ha fiat l’ampliació de la galeria a la negociació política de cara al nou concurs. “Estem disposats a parlar i incorporar els elements necessaris perquè la nova licitació comenci quan abans possible”, ha dit la tinenta d’alcalde, que ha evitat concretar si el govern veu bé allargar el túnel o no.