El portaveu del Grup Municipal Demòcrata, Joaquim Forn, ha dit que la rescissió del contracte a Glòries és “una decisió irracional” amb “massa incògnites” i s’ha mostrat preocupat perquè “el govern ha apostat per una decisió que no té el consens necessari”. La proposta del grup Demòcrata demana, també, aturar la resolució del contracte “fins a consensuar amb partits i veïnat afectat una solució definitiva per evitar l’allargament de les obres del túnel”.

A la Comissió d’Urbanisme d’aquest dilluns, el grup Demòcrata, Cs, ERC i PP van votar en contra de rescindir el contracte, mentre que el govern (BComú i PSC) i la CUP hi van votar a favor. Després, al consell d’administració de BIMSA, on els representants del govern són majoria, la proposta va tirar endavant per 11 vots a favor, tres en contra i una abstenció (la del representant del PP).

Per això, Alfred Bosch (ERC) ha acusat el govern de “passar-se el resultat pel folre” després de perdre la votació en comissió. Bosch creu que l’executiu ha fet imperar “una decisió unilateral” i que el calendari que ha proposat per a les obres “no ofereix prou confiança”. Des del PP, Alberto Fernández Díaz veu “una gran precipitació” en la rescissió del contracte i sobre el canvi de vot al consell d’administració ha dit que la posició política és el vot de la comissió.

Al ple també es parlarà de Glòries a instàncies de Cs. La formació taronja presentarà una proposició que reclama al govern un informe per determinar responsabilitats tècniques en l’adjudicació del projecte “deficient” del túnel. A més, volen que es presenti en comissió per debatre sobre les responsabilitats polítiques que hi pugui haver. La proposta exigeix que el govern presenti en un mes el nou projecte pel túnel de Glòries, calendari i pressupost.