ALÍCIA SÁNCHEZ-CAMACHO, candidata a la presidència del PPC "Convergència i Unió ha radicalitzat el seu discurs. Convergència Democràtica s'ha embolicat amb l'estelada. Jo ara em comprometo amb vosaltres a que el PP sigui en els propers quatre anys la peça històrica a l'escenari polític català que garanteixi la cohesió".

El secretari general del partit, Jordi Cornet, ha elogiat la feina fet per Alícia Sánchez-Camacho al capdavant del partit, i ha afirmat que amb ella s’han “aconseguit horitzons que semblaven impossibles”. De fet, el PPC va batre els millors resultats de la seva història en les darreres eleccions, quan va obtenir amb 18 diputats al Parlament i aconseguint 473 regidors en les municipals.

La presidenta del partit ha assegurat que el PP català està arrelat a Catalunya, és partit de govern i aposta pel tracte diferencial de Catalunya. El consens que havia regnat en totes les votacions només s’ha trencat en el debat sobre immigració, quan set militants hi han votat en contra, entre xiulets i crits.

El president de les joventuts del PP català, José Antonio Coto, ha criticat els joves universitaris “que fan vagues silvestres i entenen la universitat simplement com una macrofesta del cànnabis”. Coto ha erigit al PP català com “la garantia davant del socialisme passat de moda, carca, i caduc de José Montilla.”