LLUÍS RECODER, conseller de Territori i Sostenibilitat "El Servei Català de Trànsit, si pren la decisió, serà en base al que diguin els advocats de la Generalitat i que avalin aquesta posició. Pel coneixement que tinc, jurídicament aquesta és una possibilitat que està plenament elevada. Per tant, no és que el Servei Català de Trànsit pugui posar multes, és que si hi ha hagut realment un incompliment i hi ha una denúncia, el Servei Català de Trànsit ha de cursar la denúncia. No és un tema postestatiu, és un tema de compliment de la llei."

Segons Recoder, el Servei Català de Trànsit està obligat a cursar la denúncia que hi pugui presentar la concessionària d’autopistes sempre que, realment, hi ha hagut un incompliment de la llei. El conseller de Territori i Sostenibilitat assegura que el govern català no té elecció, perquè ha de fer complir la llei. Recoder ha advertit, però, que l’última paraula la tindran els serveis jurídics de la Generalitat. En tot cas, el Servei Català de Trànsit no depèn de la conselleria de Territori sinó del Departament d’Interior, que dirigeix Felip Puig.

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha convocat per al 14 de maig el Grup de Treball sobre la reordenació del sistema de peatges, un òrgan amb representants de la Generalitat, grups parlamentaris, concessionàries, sindicats i institucions de la societat civil que s’encarrega de proposar bonificacions i del rescat selectiu de peatges a Catalunya.