Ciutat Vella ha inspeccionat les 22 discoteques del districte aquest mes d’octubre, just abans de les celebracions de Halloween i la castanyada. El resultat és que els inspectors, juntament amb la Guàrdia Urbana, han detectat una dotzena de deficiències. El tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, ha assegurat que cap dels incompliments que s’han trobat són greus, ja que si no ja s’hauria ordenat el tancament. 

Així, totes les deficiències són esmenables, sobre cartells informatius, enllumenat d’emergència, manca de manteniment dels extintors i incompliments en portes d’emergència i sortides d’evacuació. Els titulars de la llicència han rebut un primer advertiment i tenen un mes per corregir les deficiències o s’ordenarà el cessament definitiu de l’activitat.

Els locals inspeccionats, entre els que també hi ha sales de ball i de festes, es concentren bàsicament a la façana marítima, la Rambla, la plaça Reial i carrers interiors del Raval i el Gòtic.

Més de 600 inspeccions en els darrers quatre anys

Actualment a Barcelona hi ha 113 discoteques en funcionament, 22 al districte de Ciutat Vella. Des de l’any 2019 s’han fet 632 inspeccions tècniques per verificar les condicions tècniques del local, principalment normativa contra incendis, vies d’evacuació i normativa de sorolls. També es realitzen inspeccions programades amb la Guàrdia Urbana per comprovar la situació administrativa de l’establiment.