interior sinagoga major barcelona

(Agències) La Federació de Comunitats Jueves d’Espanya (FCJE) ha lamentat i rebutjat la decisió de l’Ajuntament de Barcelona de suspendre temporalment les relacions institucionals amb Israel i l’agermanament amb Tel-Aviv i veu en aquesta mesura un “antisemitisme sofisticat”. La FCJE, que agrupa la majoria de comunitats i organitzacions jueves de tot Espanya, ha assenyalat que la decisió s’ha pres “amb l’únic suport de 4.000 firmes, per decret i sense debat”. “La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha pres aquesta decisió, que no representa ni en la forma ni en el fons el que és Barcelona ni els seus ciutadans”, ha afirmat.

Tot i que Colau ha afirmat que la suspensió temporal de relacions amb Israel “no és en cap cas una discriminació contra la població jueva”, sinó “la crítica a un govern, no a un poble ni a una religió”, l’organització subratlla que, en la seva opinió, la decisió “no té a veure ni amb la política, ni amb els drets humans ni amb la pau”, sinó que es tracta d’antisemitisme.

La FCJE ha assenyalat que “en les últimes setmanes ha anat creixent la pressió al voltant de les comunitats jueves amb aquesta campanya de l’Ajuntament de Barcelona”, cosa que han viscut “amb gran preocupació” i que li van traslladar a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una carta oberta el 17 de gener.

L’alcaldessa ha assegurat que l’Ajuntament estarà al costat de totes les entitats jueves de Barcelona a l’hora de denunciar qualsevol acte d’antisemitisme i discursos d’odi.

Tel-Aviv, una ciutat “exemple de convivència, defensa de llibertats i protecció de les minories”

Les comunitats jueves han assenyalat que l’Ajuntament no ha tingut en compte que Tel-Aviv és “una ciutat exemple de convivència, defensa de llibertats, protecció de les minories i on els seus ciutadans viuen en pau siguin de l’origen que siguin”, independentment del color de govern del municipi israelià. “Entenem que s’han d’obrir llits per debatre els problemes i no prendre decisions unilaterals que destrueixen la important labor realitzada fins ara entre la societat de Barcelona i la de Tel-Aviv amb excel·lent resultat per a ambdues”, han assenyalat.

La FCJE ha apel·lat la ciutadania de Barcelona “a continuar treballant per la convivència i contra l’antisemitisme en qualsevol de les formes en què es manifesti”.