“Llibertat Jordi Sànchez. Llibertat Jordi Cuixart. En defensa dels drets i llibertats” és el lema que encapçalarà la marxa convocada per a aquest dissabte. La crida de la Taula —conformada per una norantena d’entitats i sindicats— és que la manifestació sigui massiva per rebutjar “la involució democràtica” del Govern espanyol.

Per això, el vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro, ha dit que la convocatòria no es limita “als que tenen una determinada opció política”, sinó que és “una mobilització de tots els ciutadans”. De la seva banda, el portaveu d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha apuntat que l’objectiu és “cridar contra la repressió política  d’un estat que ha agafat Cuixart i Sànchez com a caps de turc”.

En espera dels moviments de Rajoy

La Taula no descarta més mobilitzacions si l’executiu de Mariano Rajoy activa l’article 155. De fet, el Govern espanyol ha convocat un Consell de Ministres extraordinari el mateix dissabte, un requisit indispensable per a l’activació del 155. Segons ha dit a betevé el secretari general de la UGT, Camil Ros, aleshores es podria plantejar una nova aturada de país.