JAUME COLLBONI, president de la Federació de Barcelona del PSC "Em preocupa que Iniciativa no es dilueixi. Hem estat aliats i socis durant molts anys, ha funcionat, i a mi em preocupa que la resultant d'aquest procés sigui una força política que no tingui vocació de govern." RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Que no s'amoïni el senyor Collboni perquè anem a guanyar. I guanyar vol dir governar. La vocació l'hem tinguda sempre, l'oportunitat de guanyar no l'havíem tingut mai tan clara com la tenim ara."

En un esmorzar informatiu, l’alcaldable socialista, Jaume Collboni, ha reconegut que segueix “amb interès” el procés de confluència d’ICV-EUiA amb Guanyem Barcelona. “Em preocupa que Iniciativa no es dilueixi”, ha dit Collboni, que ha afegit que el preocupa que de l’encaix amb Guanyem en surti “una força política que no tingui vocació de govern”. El líder del PSC ha assegurat que els socialistes i Iniciativa han estat aliats i socis de govern durant molts anys i que la fórmula “ha funcionat”. “Iniciativa ha fet una gran contribució a la governabilitat de la ciutat”, ha dit Collboni.

El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha demanat a Collboni que no es preocupi pel futur d’Iniciativa amb Guanyem. “Que no s’amoïni perquè anem a guanyar, i guanyar vol dir governar”, ha sentenciat Gomà. El líder d’ICV-EUiA ha dit que la coalició ha tingut “sempre” vocació de governar, i ha afegit que “l’oportunitat de guanyar no l’havíem tingut mai com ara”. Ricard Gomà ha assegurat que “mai no hi havia hagut tanta necessitat d’una alternativa d’esquerres amb vocació majoritària” i ha reiterat que la confluència amb altres sectors és “una aposta potent” d’Iniciativa.