Després d'un any d'obres avui hem pogut accedir al nou col·lector construït per millorar la capacitat d'absorció d'aïgues pluvials al Paral·lel. Aquesta ampliació del clavegueram és la primera de tres fases que permetran crear un nou eix drenant a l'avinguda i al carrer de Vila i Vilà. L'objectiu final és mitigar les inundacions que es produeixen a la zona més baixa del Raval i el Poble-sec. Com a actuació complementària s'ha fet una ampliació del dipòsit soterrat d'aigües freàtiques que hi ha a la plaça de la Bella Dorita, que s'ha incrementat de 50 a 300 metres cúbics de capacitat. JOAN PUIGDOLLERS: Aquesta millora permet disposar de més capacitat d'aigua freàtica per al reg de tot el Parc de Montjuïc i el Castell. La construcció del col·lector s'emmarca en els treballs de reurbanització de l'avinguda del Paral·lel que, segons el calendari de l'Ajuntament, s'han d'enllestir a finals de febrer. Sobre el terreny, els operaris treballen ara en el carril bici que s'està fent al centre de la calçada, a les placetes que han de sorgir al costat Eixample i en la pavimentació.

Les obres del col·lector van començar l’octubre de 2013. Es tracta del desdoblament d’un col·lector que ja existeix al costat Eixample, entre el carrer de Calàbria i la ronda de Sant Pau, i que reforçarà la recollida d’aigües residuals però, sobretot, serà especialment operatiu en cas de pluges significatives.

La construcció del col·lector s’emmarca en els treballs de reurbanització de l’avinguda del Paral·lel. Sobre el terreny, els operaris treballen ara en el carril bici que s’està fent al centre de la calçada. Ja s’ha acabat el tram entre la plaça d’Espanya i la cruïlla de Tamarit i Entença, ara està en execució el tram fins al carrer del Portal de Santa Madrona i resta pendent d’inici l’últim tram, que és el que va fins a la plaça de les Drassanes. Les obres en aquest últim tram han de començar a principis de 2015. També continuen les obres a les placetes que han de sorgir al costat Eixample i els treballs de pavimentació.