Collboni ha afirmat que “els principals problemes que té la gent de Barcelona són l’atur i la desigualtat”, i ha assegurat que ambdós milloraran amb la creació de 30.000 llocs de treball i la reducció de les desigualtats que promet.

El candidat socialista ha centrat el seu discurs en la necessitat d’acabar les grans infraestructures del transport. En aquest sentit, Collboni s’ha compromès a tenir un pla de finançament d’aquí a 18 mesos que permeti acabar l’L9 i les obres de la Sagrera, amb la “complicitat de l’Estat i la Unió Europea”.

Carmen Andrés ha carregat durament contra la gestió de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, al capdavant del govern municipal, especialment pel que fa al procés sobiranista. Andrés ha explicat que els treballadors tenen “dret a decidir com volen viure i a on comprar el menjar, i no al pis social i la cua de recollida d’aliments”. La número dos de la llista del PSC a les municipals ha asseverat que “un cop tinguem això podrem pensar en altres coses”, i s’ha referit als defensors de la independència com els “nous messies”.

Sánchez ofereix edificis institucionals

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha dedicat la major part de la seva intervenció a retreure al president espanyol les polítiques de retallades, la reforma laboral i l’amnistia fiscal. Sánchez ha refermat el seu compromís amb un procés reconstituent i ha ofert edificis institucionals a Barcelona dins l’Espanya federal.