El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, no ha entrat a valorar la possibilitat que l’Ajuntament emprengui accions judicials pel cas del Barcelonagate. “Aquest tema encara no l’hem abordat dins del govern”, ha afirmat. Collboni ho ha dit després que l’alcaldessa, Ada Colau, ha anunciat que els serveis jurídics de l’Ajuntament estan estudiant quines accions jurídiques pot emprendre el consistori pel suposat espionatge del CNI.

Primer, els problemes dels barcelonins

Collboni és partidari que el govern municipal se centri “en la ciutat i en resoldre els problemes dels ciutadans”. “El meu temps el vull invertir en els problemes dels barcelonins i no en alimentar encara més una polèmica de la qual encara esperem una rectificació pública del senyor Maragall”, ha sentenciat.

El primer tinent d’alcalde continua molest per les declaracions d’Ernest Maragall en què assegurava que el socialista havia estat el “beneficiari directe” de l’espionatge de les converses per formar el govern municipal després de les eleccions. De fet, Collboni ha demanat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que faci rectificar el líder republicà per aquestes declaracions.