El líder del PSC a Barcelona i primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha respost l’acusació de Maragall d’haver-se beneficiat de l’espionatge del Barcelonagate“No té cap sentit ni cap fonament fer elucubracions sobre qui se n’ha beneficiat”, ha sentenciat el socialista. Collboni considera que “Maragall ha decidit començar a fer campanya després de tres anys desaparegut”.

Des d’una roda de premsa sobre comerç, a més, el primer tinent d’alcalde ha demanat al president català, Pere Aragonès, que faci rectificar Maragall i accepti “el joc democràtic” de què va resultar un acord d’investidura entre Ada Colau, Jaume Collboni i Manuel Valls.

Barrejar tot això amb el procés de negociació no té ni cap ni peus
Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde (PSC)

En aquest sentit, el socialista ha dit que les negociacions a l’Ajuntament de Barcelona es van plantejar “en termes polítics i transparents” i ha recordat que Ernest Maragall no va tenir prou suports per evitar “una majoria progressista no independentista”. El líder del PSC ha conclòs la seva rèplica mostrant-se sorprès “per la inconsistència i la violència de les declaracions” de Maragall, a qui ha demanat “que se centri en la ciutat i a fer-hi aportacions”.