L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha felicitat amb una piulada Pedro Sánchez, que aquest dijous ha estat investit president del Govern espanyol. “Compta amb Barcelona”, ha escrit Collboni a la xarxa social X (abans Twitter) en un missatge en què apunta que amb la votació al Congrés dels Diputats “guanya la democràcia, l’Espanya moderna, plural i de progrés”.

Sánchez ha estat investit president amb el suport de 179 diputats (tres per sobre de la majoria absoluta) que sumen PSOE, Sumar, ERC, Junts, Bildu, PNB, BNG i CC. En contra del líder socialista hi ha hagut 171 vots, els de PP, Vox i UPN. “Iniciem un nou camí de futur i esperança, de convivència i d’oportunitats”, ha escrit l’alcalde.

Satisfacció i compromís de diàleg i col·laboració

En el mateix to s’ha expressat en un nou missatge de suport a Pedro Sánchez, aquest cop amb un vídeo, que ha qualificat la investidura de “bona notícia per a Barcelona, Catalunya i Espanya”. Collboni hi reitera, a més, la intenció del govern municipal de col·laborar amb la resta d’institucions.

L’agenda Barcelona per al nou Govern espanyol

Un cop investit president, ara Pedro Sánchez haurà de configurar el nou Govern espanyol, que s’espera que prengui forma aquest cap de setmana. Al nou executiu, Barcelona li reclamarà la convocatòria de la Comissió interadministrativa (Estat, la Generalitat i Ajuntament). En una trobada a Madrid el mes d’octubre, Collboni va acordar amb la ministra Isabel Rodríguez reunir aquesta comissió, que no es troba des del 2011.

Amb el nou Govern espanyol, l’Ajuntament també vol abordar la modificació de la Carta Municipal de Barcelona per ampliar competències i recursos. També hi ha altres temes que des de Barcelona s’han exigit darrerament, com ara fer efectiva la regulació dels preus dels lloguers o la inversió en infraestructures molt reclamades com millorar la xarxa de Rodalies o acabar l’estació de la Sagrera.