L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i la ministra de Política Territorial i portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, s’han reunit aquest dimarts a la tarda a Madrid. En la trobada la ministra ha mostrat la seva disposició a impulsar la convocatòria de la Comissió Interadministrativa, que inclou l’Estat, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, per reactivar-la a principis del 2024. L’objectiu d’aquest acord és que Barcelona pugui desenvolupar totes les potencialitats que té com a gran ciutat.

Aquesta comissió es va reunir per darrera vegada l’octubre del 2011 i el compromís ara és normalitzar les converses sobre l’ordre del dia de la trobada, en coordinació amb altres ministeris i la resta d’administracions implicades. A més, l’alcalde i la ministra també han expressat la voluntat de modificar la Carta Municipal en un futur.

Una col·laboració a tres bandes

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha explicat que “la recuperació de la Comissió Interadministrativa com a òrgan de coordinació de les tres administracions és prioritària per a Barcelona, ja que ha de permetre tornar a dotar la ciutat de tots els recursos necessaris per mantenir-se com a punta de llança de Catalunya i Espanya”. Collboni ha afegit que “és essencial per a una ciutat com Barcelona poder avançar en el ple desenvolupament del règim especial de la ciutat, que ens ha de permetre ampliar les nostres competències i poder exercir tot el potencial que tenim”.