Foto: Ajuntament de Barcelona

(Redacció) L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el seu homòleg de la ciutat italiana de Milà, Giueseppe Sala, han reclamat aquest divendres més pes de les ciutats a la Unió Europea. Els dos líders municipals s’han trobat en el marc de la visita que el batlle barceloní ha fet a la metròpoli transalpina per acompanyar els participants barcelonins a la Design Week, una de les cites destacades al calendari.

Collboni i Sala s’han reunit a l’Ajuntament milanès amb l’objectiu de reforçar la relació institucional i per abordar qüestions compartides com ara la transició climàtica i la cooperació entre ciutats mediterrànies.

La descarbonització i l’electrificació, objectius en la transició climàtica

Pel que fa a l’agenda de la transició climàtica local, s’han abordat qüestions relacionades amb la millora de la mobilitat a través del reforç del transport públic, l’electrificació i la descarbonització. En el marc de la C40 s’ha acordat continuar treballant en els objectius per avançar en les iniciatives relacionades amb el Pacte Verd Europeu (o “Green Deal”) i descarbonització dins la xarxa.

També han coincidit en la necessitat d’augmentar la visibilitat, el reconeixement i la participació activa de les autoritats locals en els processos europeus de presa de decisions i en l’aplicació de les polítiques europees.