L’alcaldessa Ada Colau ha rebutjat la possibilitat d’habilitar un espai a Barcelona per seguir els partits de la selecció espanyola del Mundial de Qatar, que arrencarà el 20 de novembre. Colau ha afirmat que “Qatar és una dictadura i que Barcelona no en pot ser còmplice”.

Tot plegat ha estat en resposta a un prec de Ciutadans al ple d’aquest divendres que li ha demanat “un espai perquè els aficionats puguin reunir-se”. Paco Sierra, fins i tot ha suggerit que fos un espai tancat, com el Palau Sant Jordi, tenint en compte que la competició es disputarà entre el novembre i el desembre.

L’alcaldessa ha mostrat tot el suport a qualsevol competició esportiva, però creu que en aquest cas, hi ha “línies que no es poden sobrepassar”. Ha recordat que a Qatar es vulneren els drets humans més bàsics i que “es tracta les persones LGTBI com a delinqüents”. Per això creu que caldria que la Federació Espanyola de Futbol se’n desmarqués. L’alcaldessa ha afegit que Amnistia Internacional ha qualificat la competició com “la copa mundial de la vergonya” i ha recordat que ciutats com París o Marsella ja se n’han desmarcat.

Collboni: “El Mundial no pot ser una excusa per blanquejar una dictadura”

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, també s’ha pronunciat en aquest sentit. En una piulada a Twitter, ha criticat les recents declaracions del president de la FIFA i ha afirmat que “el Mundial no pot ser una excusa per blanquejar una dictadura”.