(ACN) Ada Colau ha alertat Jaume Collboni que si no opta pel govern d’esquerres que li proposa Barcelona en Comú el seu grup passarà a fer una oposició “constructiva però exigent, molt exigent”. En un missatge difós a les xarxes socials, l’exalcaldessa de Barcelona ha indicat que el “gest de generositat” que el seu grup ha fet aquest dimarts per facilitar la tramitació dels pressupostos “és l’últim”.

“La ciutat no pot esperar més”

“Han passat vuit mesos i la ciutat no pot esperar més”, ha emfatitzat Colau, que també ha explicat que han ofert tot un mes de temps a Collboni per aconseguir fer “un govern d’esquerres fort i estable”. Per això ha instat l’alcalde a “aprofitar l’última oportunitat” i li ha advertit que “és decisió seva, però si passem a l’oposició definitivament també anunciem que serem una oposició sempre constructiva però també exigent”.

L’exalcaldessa ha recordat que fa vuit mesos Barcelona en Comú va votar la investidura del PSC per “evitar que hi hagués un alcalde de dretes” —en referència a Xavier Trias—, però també “per dir-li que el que cal és un govern d’esquerres a la ciutat de Barcelona” per “continuar amb les polítiques valentes, transformadores” dels vuit anys anteriors. Colau ha recordat que “els números donen si hi ha un pacte amb el PSC i possiblement també amb ERC” i s’ha mostrat “sorpresa” pel fet que els socialistes encara no l’hagin volgut tirar endavant.