(ACN/Redacció) El president del grup del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera, acusa l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) d’ensenyar a “punxar” comptadors arran d’una trobada organitzada per l’entitat que ofereix assessorament col·lectiu vinculat a casos de pobresa energètica i que l’entitat difon a través de X (antic Twitter).

Cada dues setmanes, l’APE organitza trobades per assessorar persones que, per exemple, tenen problema per pagar factures o tenen un deute acumulat.

Demanen a l’Ajuntament que deixi de finançar l’entitat

Arran d’això, el PP demana a l’alcalde Jaume Collboni que l’Ajuntament deixi de finançar l’entitat. “L’Ajuntament ha d’assegurar-se que l’APE no rep actualment cap subvenció per dur a terme aquests cursos. Si és així, no podem seguir donant diners a una entitat que està fent apologia d’un delicte contra la propietat privada”, diu Sirera.

El dirigent popular apunta que “Collboni està permetent que a Barcelona hi hagi 22 locals municipals ocupats i, a més, ara reben classes per robar aigua i llum als veïns que paguen religiosament els seus rebuts”.

L’APE, “perplexa” per una polèmica “artificial”

L’APE s’ha mostrat “perplexa” per aquesta polèmica “artificial”. En declaracions a l’ACN, Maria Campuzano ha remarcat que han utilitzat aquest cartell fa més de cinc anys per difondre l’espai d’assessorament col·lectiu que tenen, i que precisament fan “tot el contrari que l’apologia per punxar el subministrament”. “El suport que donem a les famílies en situació d’ocupació en precari és informar dels seus drets i que hi ha mecanismes com els comptadors socials perquè puguin tenir accés a aigua i llum de manera legal i segura, amb contracte i factures”, ha argumentat.

Campuzano ha criticat la “desinformació” de les xarxes socials i ha lamentat que un partit com el PP “es faci ressò d’aquestes informacions falses”. “Emplacem el PP que parli amb nostres i s’informi del que fem”, ha conclòs.