L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha participat en el pregó de les festes de Sants, que han començat aquest dimarts. Abans de la lectura del pregó, Colau ha dirigit unes paraules al veïnat, en una aparició que ha generat expectació després que acabés plorant durant el pregó de Gràcia per les xiulades d’alguns espectadors.

En aquesta ocasió, l’alcaldessa també ha rebut algunes xiulades i crits de “fora”, tot i que també se sentien aplaudiments. Colau els ha inclòs en el seu discurs: “Benvinguts els xiulets, benvinguts els aplaudiments”, ha dit.

L’alcaldessa ha afegit que a la festa de Sants “no hi sobra ningú”. En aquest sentit, ha dit que l’únic que no té cabuda al barri són la “intolerància, els discursos d’odi, el racisme, el masclisme i l’homofòbia”.

Durant el discurs, l’alcaldessa també ha parlat de com el barri de Sants ha afrontat la pandèmia. “Si algú pensava que el barri de Sants es rendiria o es quedaria de braços plegats, anava ben equivocat”, ha assegurat. Ha agraït la tasca de la ciutadania per superar la crisi sanitària, social i de salut mental. Ha destacat les xarxes de suport mutu que s’han generat entre els veïns “per no deixar ningú enrere“.

Agraïments als vuit carrers guarnits

També ha agraït la feina dels vuit carrers que han fet guarniments malgrat la situació actual. “Gràcies a la federació per organitzar les festes amb la incertesa i especialment als vuit carrers que han mantingut les activitats i decoracions, som molt conscients del gran esforç que han fet“, ha dit Colau. També ha demanat que es respectin els guarniments

Colau ha tingut unes paraules de record per al fotoperiodista Xavier Mecadé, mort aquest dilluns, i ha expressat el seu condol a la família.