L’última actuació de l’Ajuntament de Barcelona per reduir el trànsit —a Horta-Guinardó— ha generat l’enèsima polèmica al voltant de l’urbanisme tàctic. El consistori ha instal·lat bancs als dos costats de la calçada del carrer de Taxdirt, cosa que obliga els conductors a circular fent una ziga-zaga per esquivar-los. Com en altres actuacions d’urbanisme tàctic, també hi ha trams d’asfalt pintats de color, però es dona la circumstància que els veïns de Taxdirt s’han trobat que no hi ha cap delimitació entre l’espai per als vianants i l’espai per al trànsit rodat.

Segons ha explicat la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, aquest fet es tracta d’un error dels operaris que estan fent els treballs (a mig executar). Per això, en tenir-ne constància, el consistori ha instal·lat les senyalitzacions d’obres i tanques grogues fins que no s’acabi de fer l’actuació. “Els veïns que s’han queixat tenien raó, una obra a mig executar s’ha de senyalitzar com a tal”, ha admès la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón. La regidora també ha entonat el “mea culpa” perquè la situació en què estava el carrer no donava seguretat als vianants.

Una actuació pactada amb l’Escola de les Aigües i els veïns

Rosa Alarcón ha explicat que l’actuació d’urbanisme tàctic del carrer de Taxdirt està consensuada amb l’Associació de Veïns del Baix Guinardó i amb l’AFA de l’Escola de les Aigües, just al davant del tram on s’estan fent els treballs. Els últims mesos, les famílies de l’escola ja havien demanat pacificar l’entorn de l’escola per donar més seguretat als infants.