Ada Colau
Foto: Jordi Borràs (ACN)

La líder de Barcelona en Comú, Ada Colau, no aclareix quin seria el seu paper en un hipotètic acord d’esquerres a l’Ajuntament de Barcelona passades les eleccions generals del 23-J. Colau confia que després dels comicis, l’alcalde, Jaume Collboni, proposi un pacte als comuns per entrar al govern però no deixa clar si ella en formaria part.

“Per mi, ara el que és important és defensar el contingut”, ha dit en una entrevista a ‘Hora 25’, de la Cadena SER Catalunya. “He tingut l’orgull de ser la primera dona alcaldessa durant vuit anys, he tingut suficient càrrec, no necessito més càrrecs”, ha afegit.

Consultarà el seu paper en el futur amb BComú

Colau diu que acompanyarà el Grup Municipal de BComú per “intentar aconseguir els millors acords possibles”. Uns acords progressistes que, considera, han d’incloure a ERC i han de mantenir al màxim les polítiques que han impulsat els últims vuit anys. A partir d’aquí, la seva possible entrada al govern de Collboni “es debatria després amb la organització. Veuríem si realment es veu necessari”, admet, i explica: “El meu paper ha de ser una qüestió secundària”.