Esquerra no es planteja entrar al govern de l’Ajuntament amb un tripartit amb el PSC i Barcelona en Comú durant el mandat: “En aquests moments és inimaginable qualsevol acord i ho descarto totalment. El que hem de veure és com construïm una alternativa”, ha dit Ernest Maragall, líder d’ERC a Barcelona, en una entrevista al ‘bàsics’. En canvi, creu que els comuns, que rebutgen formar un tripartit si no hi és Esquerra, sí que hi acabaran entrant i pronostica que faran servir els republicans d’excusa: “És clar que sí, i ens utilitzaran de coartada. Faran el paperot i diran que Esquerra s’hi nega”, ha dit.

Sobre les paraules de Jordi Martí Grau, que considera que el canvi de rumb al ple és atribuïble a un error d’Esquerra, ha apuntat: “És una vella tradició que el botxí acusi la víctima de ser-ho”. També ha acusat BComú de justificar el que és injustificable: “Hi ha un exercici de cinisme. Els comuns han destruït molts ponts i Jordi Martí sembla que afegeix complaença a haver generat aquest desastre per a la ciutat”.

Maragall acusa BComú de votar Collboni per “mantenir els sous dels dirigents”

Segons Maragall, BComú ha investit Jaume Collboni com a alcalde per mantenir quota de poder: “Si no han marxat, hi són! Quin és el preu? Mantenir tots els sous dels dirigents que ja hi són“, ha assegurat. Alhora, considera que l’alcaldia del socialista s’explica per una operació d’estat: “Respon als interessos que Barcelona no tingui capacitat de governar-se a ella mateixa. Com que no han guanyat, han comptat Barcelona”. Per això ha acusat Collboni de ser el “delegat a Barcelona de la reconquesta”.

Les hores prèvies del ple: “Vaig rebre missatges dels comuns que situaven Trias com a alcalde”

El republicà també ha acusat membres de Barcelona en Comú d’ocultar-li la decisió d’investir Collboni en les hores prèvies al ple el dissabte: “Vaig rebre missatges dels comuns que situaven Trias com a alcalde i que hauríem de treballar en aquest sentit”, tot i que no ha concretat qui els hi va enviar.