Aviat farà una setmana d’una de les sessions d’investidura més tenses dels darrers anys a Barcelona. Jaume Collboni va aconseguir l’alcaldia gràcies als comuns, que van decidir votar-lo en l’últim moment, i amb els vots també del PP. Amb aquest gest, van atorgar al PSC majoria absoluta. En una entrevista a TV3, l’exalcaldessa Ada Colau ha afirmat que, tot i que van votar “amb la pinça al nas”, amb la investidura del candidat del PSC “guanya l’oportunitat d’un govern d’esquerres” a Barcelona i assegura que continuaran fent tot el possible per aconseguir-ho.

Colau ha advertit que “amb Trias no només venia Junts, venia l’antiga Convergència” i que sap el que va fer l’antiga convergència a Barcelona. “Jo no vull això. La meva obligació és defensar-ho”. Per això assegura que els comuns van prendre la decisió de forma racional i pensant en el futur: “És impossible governar amb 10 regidors”, afirma. “Amb un PSC en minoria, que no podà sostenir-se en el temps, hi ha una oportunitat. Collboni haurà de liderar i haurà de seure”.

“Entenc que ERC estigui dolguda”

Colau també ha explicat que després del 28-M, amb qui primer va parlar va ser amb Ernest Maragall, i lamenta que els republicans optessin per un acord amb Trias. Ara bé, creu que l’entesa a tres bandes (ERC, PSC i comuns), encara és possible, tot i que caldrà esperar a després de les eleccions generals. L’exalcaldessa entén que ara ERC està dolguda, però afirma: “No té sentit que tot allò que han estat fent quatre anys amb nosaltres no ho puguin fer des de dins del govern. Jo els convidaré que ho facin”.

Jordi Martí (Junts) avisa el PP: “Haureu d’assumir les vostres responsabilitats”

Les primeres reaccions a les paraules de Colau han arribat des de les files de Junts. El regidor Jordi Martí i Galbis ha adverit Daniel Sirera que “si es compleixen aquests pronòstics —del govern d’esquerres—”, els populars “hauran d’assumir les responsabilitats”. En una piulada a twiter els ha dit que “hauran regalat Barcelona als que l’han degradada els últims vuit anys”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?