Colau Bcomú

(ACN) La presidenta del Grup Municipal de BComú, Ada Colau, ha considerat “miop” que no hi hagi pacte progressista a Barcelona “en funció de les relacions personals i el tacticisme de partit de curta volada”. L’exalcaldessa de Barcelona ho ha dit en el plenari de Barcelona en Comú, que ha avalat la necessitat d’acords progressistes “amplis” per governar la ciutat. “S’ha d’estar a l’altura quan estan avançant la dreta i l’extrema dreta”, ha indicat Colau en un missatge adreçat a Jaume Collboni. La presidenta del grup municipal ha traslladat a la militància les converses dutes a terme aquests darrers mesos amb l’alcalde i ha reivindicat la tasca “propositiva” que ha fet la seva formació.

Colau ha recordat que BComú va donar el vot a Collboni i ha subratllat: “Som els únics que hem fet els deures i tot el possible per fer un pacte d’esquerres sense vetos”. També ha assegurat que el partit ha “marcat agenda” en temes com els lloguers, el turisme o “contra el genocidi a Gaza”.

Amb la celebració d’aquest plenari, Barcelona en Comú inicia un procés de debat per configurar la seva estratègia “per tal de seguir jugant un rol central en les transformacions que ha viscut la ciutat en la darrera dècada”. El portaveu del partit, Max Cahner, ha destacat que la majoria d’activistes coincideixen que és el moment de reforçar l’organització per seguir fent polítiques “que millorin la vida de la gent”.

Reunió entre Colau i Collboni

La líder dels comuns es va reunir aquest dijous amb l’alcalde Jaume Collboni, segons ha avançat el digital ‘Nació’ i ha confirmat betevé. A la trobada el socialista va traslladar a Colau que ERC veta el pacte de govern si inclou els comuns, i també que les negociacions entre el PSC i els republicans estan aturades. Tot i això, fonts dels republicans han desmentit a betevé que hagin exigit aquest veto als comuns.